„De ce să rămână în posesia Casei Regale? Pot să îl închirieze dacă își doresc. Eu am vorbit la Regia Autonomă a Protocolului de Stat, prin intermediul căruia statul deține imobilul, să le facă o ofertă de chirie, dacă doresc. Că dacă tot le trebuie, eu înțeleg că au de unde să plătească, că li s-au retrocedat o mulțime de lucruri. De ce să nu dăm palatul Camerei de Comerț și Industrii sau la alți copii ai unor foști șefi de stat?”, a spus premierul Tudose la România TV.
El a mai spus că Regele Mihai a primit în folosință Palatul Elisabeta în calitate de fost șef de stat.
„Și încă niște zeci de milioane pentru partea de funcționare a palatului și pentru servicii de suport. Exagerăm”, a adăugat premierul.
Mihai Tudose a ținut să precizeze că avizul guvernului pentru proiectul de lege privind Statutul Casei Regale va fi unul negativ.
„Noi nu suntem monarhie. România, constituțional, este republică. Noi am recunoscut anumite merite fostului șef de stat, Regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că este nu știu ce coroană pe aici… Iertați-mă, dar îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundație. Domniile lor doresc ca această fundație să capete statutul de fundație de interes național. Cu asta sunt de acord. Și Camera de Comerț și Industrie este tot un ONG de interes național”, a conchis premierul Tudose.